7 Haziran 2020 Pazar

The Untamed - Grandmaster of Demonic Cultivation - Mo Dao Zu Shi


Selam gençleeer!
Yine hepinizin kalbini çalmaya geldim. Uzun zamandır Çince bir dizi izlemiyordum. Geçenlerde Twitter'da bir gife gdenk geldim. Düştük tabi yine bir bataklığa. Neyse efenim başladım diziye. Başlarken "50 bölüm nasıl bitecek ya, efektlere bak falan şeklindeydim. Sonra biterken "Neden bitti ki ya bu ühühüh" şeklindeydim 😂. İşte sözlere dikkat etmek lazım. Öncelikle dizi Mo Dao Zu Shi adlı internet üzerinden yayınlanan bir romandan uyarlama. Romanın 2 sezonluk bir animesi de var ki duyduğuma göre 3. sezon da gelecekmiş. Ayrıca bir yan filmi var ve yine duyduğuma göre başka bir film daha gelecekmiş. Roman denildiğine göre biraz daha cinsel unsurlar barındırıyormuş ama dizide böyle bir şey olmadı. He bu arada şunu söylemedim iki erkeğin brbirine olan duygularını anlatıyor fakat dizide öyle fazla romantizm ve aşk yok denebilir. Sadece Wuxian'ın flörtöz halleri ve Wangji'nin bakışları dışında bir şey yoktu. Yani bunun klasik sadece aşk temalı bir dizi olduğunu düşünüp önyargı ile yaklaşmayın diye söylüyorum. Bu yazıda diziyi elimden geldiğince en az spoilerlı bir şekilde anlatacağım. Merak etmeyin vurucu yerlerden spoiler vermeyeceğiiim.

Diziyi nereden izleyebilirim diyorsanız:
Mor Fansub - Grandmaster of Demonic Cultivation


Şimdi reklamlar pardon karakterler:



Dizinin temel kadrosunda resmen çirkin bir insan yok bunu söyleyebilirim. Özellikle başroller Xiao Zhan ile Wang Yibo'yu Allah özenmiş yaratmış yani. Maşallah (Fatma bu senin için).
Sol baştan tanıtıyorum fazla fotoğraf dolmasın yazı diye böyle paylaşacağım.

1: Wei Wuxian - Wei Ying - Yilling Reisi: Bu arkadaşı Xiao Zhan oynuyor. Kendisiyle daha yeni tanıştık. Pek bir güzelmiş. X Nine isimli bir idol grubunun üyesiymiş. Neyse Wei Ying, Jiang klan liderinin arkadaşının oğludur. Annesi ve babası ölünce Klan lideri bunu evine alır ve kendi çocuklarıyla beraber büyütür. Wei Ying daha sonra klanlar arasında kötü karakter olarak alınacaktır. Ah bahtsız yavrum benim.

2. Lan Zhan - Lan Wangji - Hanhuang Jun: Wang Yibo oynuyor. Yibo UNIQ isimli Kore - Çin piyasında bulunan bir gruba üyeymiş ama grup dağılmış galiba. Lan Zhan, eski Lan klanı liderinin en küçük oğludur. Babası ölünce klanı amcası yönetmeye başlamıştır. Wei Ying ile yakınlaşacaktır ve ona yardım edecektir.

3. Jiang Cheng - Jiang Wanyin: Wang Zhuocheng isimli bir aktör oynuyor. Evet bu da yakışıklı. 96lı bir bebe ve galiba bu dizi onun ilk oyunculuk deneyimi olmuş. Jiang klan liderinin oğlu. Wei Ying ile kardeş gibi büyüyor. Daha sonra klan lideri oluyor.

4. Lan Xichen - Lan Huan - Zewu Jun: Liu Haikuan isimli bir aktör oynuyor. Çocuk 94lü ama dizideki haline görseniz daha büyük sanarsınız. Lan Zhan'ın abisi. Lan klanının sonraki lideridir.

5: Meng Yao - Jin Guangyao: Zhu Zanjin isimli bir aktör oynuyor. Meng Yao'nun olayı biraz karışık. Jin klan liderinin evlilik dışı çocuğudur. Analtırken bu karaktere fazla değinmeyeceğim ama çok önemli bir karakter. İzleyin görün!

6: Wen Ning - Hayalet Komutan: Yu Bin isimli bir aktör oynuyor. Wen Ning, Wen klanındandır. Ablası Wen Qing ile beraber Wen klan liderine yakın bir yerde bulunurlar. Daha sonradan yürüyen ölü gibi dolaşacaktır.

Çooook ama çoook karakter o yüzden sadece birkaçını anlattım. Bir de dizide geriye dönük anlatımlar da olduğu için geçmişten ve gelecekten karakterler derken liste uzun. Bazı klanlar ve temel aile üyeleri tablosuna bakabilirsiniz:

Yanlarında animedeki halleri de bulunuyor.

Konusu:

Öncelikle dizi Wei Ying'in öldüğü sahneden yani 16 yıl öncesinden başlar. Lan Zhan elini uzatıp onu kurtarmaya çalışırken Jiang Cheng'in hamlesinden sonra Wei Ying kendini lavlar arasına bırakır. Daha sonra bu olaydan 16 yıl sonrasına döner. Biri Wei Ying'i geri getirtir çünkü intikam almak istemektedir. İntikam almak istediği kişi kadar Wei Ying'in kolunda yara izi vardır. İntikam alınmak istenen kişiler öldükçe yara izleri silinir.Wei Ying'i geri getiren kişi "deli" olarak bilinmektedir. O zamanlar da deliler maske takıyormuş. Bu da maskeli dolaşır derken yine kendini eski dostlarının arasında bulur ama kimliğini gizler. Çünkü; artık hiçbir şey eskisi gibi değildir, onların gözünde kötü adam olarak bilindiğini düşünür ve onu öldürmek isteyenler olacaktır.

Sonra dizi Wei Ying'in ölümüne nasıl gidildiğini anlatır. Wei Ying, Jiang Chen ve ablaları Jiang Yanli eğitim için Lan klanının merkezine yani Gusuu'ya gider. Wei Ying her zaman uçarı olmuş, lafını esirgememiş ve dik başlı olmuştur. Bunlar 3000 kurallı Gusuu'da da devam edecektir. İlk gününde Lan Zhan ile ufak bir sürtüşme yaşarlar ama bu kalıcı bir birlikteliğin başlangıcı olur. Eğitimde bulunan Jin Zixuan ile Jiang Yinli nişanlıdır. Nişan at - tak şeklinde olaylar olacaktır.

Wen klanı, kötü klan olarak görülmektedir. Wen klanının lideri güç sahibi olmak için Yin Demiri adlı bir şeyi istemektedir. Bu demir daha önceden parçalara ayrılmışdır. 4 parçayı (değişken) aramaktadır. Bir kısmını ele geçirmiştir zaten diğer parçalar için Xue Yang (oynak göz ve abartı mimik) adlı savaşçısını başka yere, Wen Qing ve Wen Ning kardeşleri ise Gusuu'ya göndermiştir. Wen Qing ve Wen Ning daha sonra baş karakterlerle dost olacaktır.

Lan Zhan ve Wei Ying atışa dursun Wen klanı istediğine kavuşur. Yin Demiri için (ya da başka şeyler için) küçük klanları yok etmeye başlarlar. Büyük klanların da kapısına dayanırlar. Büyük klanlar dediklerim bu arada Lan, Jin, Jiang ve Nie'dir. Daha sonra bu gençlerin Wen'e karşı olan savaşını, bu savaşın ucunun başka yere gitmesini ve Wei Ying'in kara büyüye başlamasını anlatacaktır. Wei Ying'in ölümünden sonra ise 16 yıl sonrasına gelecektir. Bu sefer Lan Zhan onu savaşında yalnız bırakmayacaktır.


Bundan sonrası spoiler. Birkaç ayrıntı vereceğim.

Wen klanı  büyük klanların gözünü korkuttuktan sonra onların çocuklarını güya eğitim için çağırır. Çocuğunu göndermeyenin sonu kötü olur der. Bütün hepsi gider tabii el mecbur. Lan Zhan geldiğinde biraz yaralanmıştır. Çünkü; Wen klanı Gusuu'yu yakmıştır. Zar zor kaçabilmişlerdir. Wen klanındaki eğitimler daha çok karşı çıkana işkence et şeklindedir. Wei Ying de atarlı giderli ya işkence gördü doğal olarak. Ona Wen Qing ile Wen Ning yardım etti.

Bir gün Wen klanı bu bebelerin hepsini topluyor ve efsanevi canavarın yanına götürüyor. Sonra Wenliler korkup kaçarken diğer klan çocuklarını orada bırakıyor. En sonunda başka bir çıkış bulan çocuklar kaçarken bir aksilik oluyor ve Lan Zhan ile Wei Ying mağarada kalıyor. Canavarı öldürdükten sonra bu ikisi de çıkıyor. Wen klanı bunların "hepsi öldü ya" diye düşünüyor. Neyse herkes klanına geri dönüyor. Derken Wen klanı etrafı yakıp yıkmaya başlıyor. Her klanın evini basmaya başlıyor yani. Wen Chao (Wen klan liderinin oğlu) sevgilisini Yunmeng'e (Jiang klan merkezi) gönderiyor. Yu Ziyuan (Jiang liderinin eşi) ile sevgilisi bir dövüşe başlıyor. Yu baya güçlü bir kadındı. Bunları yenerdi de işte o komutanları olmayaydı. Yu, Wei Ying'i, Jiang Cheng'i ve Jiang Yanli'yi tekneye koyuyor, onları kendi mor kırbacı (efsun gücü) ile sarıyor ve kırbacın başını Jiang Cheng'e veriyor.  Bunları tekne ile salıyor göle. Gölde bir süre sonra babalarıyla karşılaşıyorlar. Her şeyi anlatıyorlar ve babaları da bunları tekne ile salıyor kendisi eşinin yanına doğru gidiyor. Sonuç Jiang lideri ve eşi ölüyor.


Üçü geri döndüklerinde bütün merkezin kanlar içinde kaldığını görüyor ve kaçıyorlar. Bir şehire gidiyorlar orada saklanıyorlar. Bir şekilde Jiang Cheng yakalanıyor ve Wen komutanı onun altın özünü söndürüyor.

Altın Özü: Her klandaki efsuncuların gücü bu özden gelir. Eğer özünü kaybederse normal insan olur.

Wei Ying, Wen Ning yardımıylar Jiang Cheng'i kurtarır. Jiang Cheng altın özünü kaybedince Wei Ying ona geri almanın bir yolu olduğunu söyler. Jiang Cheng de bu yöntemi denemeye gider. 2,5 gün sonra özüne kavuşur. Halbuki bilmediği bir şey vardır Wei Ying ona kendi altın özünü vermiştir. Güçsüz kalan Wei Ying Wen klanı tarafından yakalanıp mezarlık alanına atılır. Burada Yin Demiri bulur ve onu Kaplan Tılsımı'na çevirerek kara büyü yapmaya başlar. Flütü ile artık ruhudeformasyona uğramış bedenleri ve bedensiz ruhları kontrol edebilmektedir.

Wen klanını tabiri caizse tek başına yener artık Wei Ying ama herkes ona kötü biriymiş gibi bakmaya başlamıştır bile. Wen klanının geri kalan - masum insanlarını kurtarmak istediği için diğer klanlarla arası bozulur. Bu yüzden Wen klanının kalanlarını toplar ve bir yere yerleştirir. Böylece Yilling Reisi adı konulur. Wen Qing'i bulmaya çalışırlar ve onun artık yarı insan olduğunu keşfederler. Wen Qing artık Wei Ying'in koruması gibi bir şey olmuştur.

Wei Ying'in ablası Jin Zixuan ile evlenir ve çocuk yapar. Çocuğun etkinliğine Wei Ying'i de zar zor çağırabilmişlerdir derkeeeeen Jin Zixun (Jin klanının büyük oğlu) Wei Ying ile tartışıp durur. Jin Zixuan onların yanına gelir. Flütle kontrol edilen Wen Ning onu öldürür. Sonra Jin Zixun'u da öldürür.

En sonunda klanlar Wei Ying'e karşı savaş açar. Savaşırlar bu sırada ablaları Jiang Yanli ölür. Sonra Wei ying uçurumdan atlar. Hop dizi 16 yıl sonrasına gider. Bundan sornasını anlatmayacağım. 34. bölümden itibaren 16 yıl sonrasını anlatıyor.

Bugün de bu kara arkadaşlaaaar. Kendinize iyi bakın. Merak ediyorsanız izleyin hehehe



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder