13 Aralık 2018 Perşembe

Clean With Passion For Now! İlk 6 bölümde ne oldu?


Merhabaa gençleeer. Uzun zamandır Kore dizisi izlemiyordum ve kardeşim (Tutku) bir diziye başlayalım dedi. Başladık şu ana kadar 6 bölüm geldi hepsini izledik. İlk 4 bölüm gayet güzeldi ama hani şu Kore dizilerindeki sıkıcı olma dönemine girmek üzere dizi galiba. Neyse diziyi tanıtıp ilk 6 bölüm hakkında bir şeyler diyeceğim. Spoiler olan bölümde uyarı olacak merak etmeyin canlar.

Kimler oynuyor bakalım?


Dizinin başrollerinde Yoon Kyun Sang, Kim Yoo Jung ve Song Jae Rim yer alıyor.

Yoon Kyun Sang: Jang Sun Kyul. Kendisi misofobi gibi bir durumla karşı karşıya. Yani mikrop - pislik tarzı şeylerden korkuyor ve hatta bayılabiliyor.
Kim Yoo Jung: Gil Oh Sol. Dağınık bir kızımız. Hani ben de dağınığım arkadaş ama yüzümde ekmek kırıntısı ile dolaşmam ya da saçımı yıkarım. O ne ayol saçı kokuyor. Üniversiten mezun olmuş ve işsiz kalmış (aa ben). İş aramakla meşgul.
Song Jae Rim: Choi-ssi. İsmi tam olarak bilinmiyor ama işte biz biliyoruz yani onlar bilmiyor. Gil ailesinin üst katında oturuyor.

Not: Bu bölümden sonrası SPOILER

1. bölümden itibaren ne oldu başlayım.

Gil Oh Sol, babası ve akrdeşiyle beraber yaşamaktadır. Do Jin adında bir sunbaesinden hoşlanmaktadır. Do Jin pek onunla ilgilenmiyor gibi görünüyor. Jang Sun Kyul bir temizlik şirketinin CEO'sudur. Tek başına yaşamaktadır evinde GeumJa adında br elektrik süpürgesi vardır. Süpür hani şu kameralı olup kendi kendine hareket eden yuvarlaklar var ya he işte ondan. GeumJa aslında onun vefat eden bakıcısının ismidir. Bunu o hediye etmiştir. Bir akşam annesi gelir ve içeri dalıp kapıyı açık unutunca GeumJa evden kaçar. GeumJa'yı kim bulur? Evet tabii ki Gil Oh Sol. Gil Oh Sol eve süpürge ile gittiğinde banyolarından bir adamın çıktığını görür.


Hemen bağırmalar çağırmalar. Yok ne işin var açıkla demek ve adamın açıklamasına izin vermemek? Biraz salaklık yani. Neyse kendisi üst kat komşular Choi-ssi yani. Sonra gelip süpürgeyi gösteriyo ailesine satacak yer arıyorlar. Bu sırada Sun Kyul deli gibi GeumJa'yı arıyor. İlan veriyor bulana 1 milyon won (1000 dolar) diye. O da ayrı çılgın. Bu ilanı Oh Sol'un kardeşi Oh Dol görüyor ve arıyor.

Neyse efeniiiiim. Bir gün Oh Sol babasının yerine çöp toplamaya çıkar. Derken Do Jin'i görür ve kafasına at kafası şeklinde maskeyi geçirir. Salak mısın kuzucum? Bu sırada bareti yere düşürür. Do Jin bunun için peşinden koşar. Bu önde Do Jin arkada koş dur. Sonunda kimle çarpışır? Arabasıyla geçen Sun Kyul'e çöp arabasıyla çarpar. Bütün çöpler paaaat Sun Kyul'un arabasnın üzerine düşer. Arabadan fırlayan Sun Kyul hemen konuşmaya çalıştıysa da Oh Sol ses çıkarmaz ve numarasını yazıp verir. Sun Kyul elini atıp Oh Sol'un at maskesini çıkarır. Daddam:


Ortaya çıkan bu görüntü oluyor. Aaaaa etrafta kim izliyormuş onları dersiniz? Do Jin ve arkadaşları ile kardeşi Gil Oh Dol. Onlar hariç hepsi elinde telefon olayları çekiyorlar falan. Kız yerin dibine girdi yani. Daha sonra Do Jin onu bir yere çağırdı. Beraber eğlendiler, içtiler ve yanlarında arkadaşları da vardı. Sun Kyul ile de bir ara buluşup süpürge konusu ile arabaya çarptığı için ödemesi gereken borcu söyledi. Ki bu 3500 dolar. 

Do Jin bir gün Gil Oh Sol'u çalıştığı şirkete yemeğe çağırır. Arkadaşı JooYeon bunu gaz getirir ve gidip güzel - pahalı bir boxer don alır. Neden, neden don arkadaş? Gerçi gidiyor da ne oluyor? Do Jin bunu reklam çekimine sokuyor. Sonra tekrar çağırıyor ve yine reklam çekimi istiyor. Hem de iç çamaşırı gibi bir şey yani. Anlayacağınız Do Jin ve sevgilisi kızı kullanmaya çalışıyor. Buna Sun Kyul denk geliyor ve kendi çapında intikam alıyor. Nasıl mı? Boğuyor diyebiliriz.



En sonunda Oh Sol, Sun Kyul'e süpürgeyi verir ama kutunun içinde Do Jin'e aldığı hediyeyi unutur. O hediyeyi de kardeşi kendi donuyla değiştirmiş salak. Koyduğu don pembe fil. Üzerindeki kağıtta "Bugün 1. günümüz olsun mu?" yazmış. Buram buram Kore dizilerindeki saçma teklif sahnesi kokuyordu.



2. bölümde Sun Kyul'un çocukluğu üzerine sahneler bulunmaktaydı. Kendisi annesiz ve babasız büyümüş denebilir. Büyükbabası bakmış ve o da her gün dövüyormuş çocuğu. Annesi gezmelerde, babası kim bilinmiyor. O sırada yanında tek GeumJa var. Aslında Sun Kyul'un temizlik hastalığının sebeplerinden biri ve en büyüğü büyükbabasının dövmesidir. Çünkü genelde üstü kirlendiği için dayak yemiş ve eğer temiz bir çocuk olursa annesinin geri döneceği söylenmiş.

Bu bölümde ayrıca Oh Sol'un iş başvuruları ile olan cebelleşmesi gözükmektedir. Hepsi kötü geçmektedir. Üzerine erkek akrdeşi birileriyle kavga edip duruyor. Neyse en sonunda bir şirkete giriyor ve o da temizlik şirketi. Kimin temizlik şirketi?



3. bölümde Oh Sol, Sun Kyul'un şirketinde işe başlar. Bir şirket etkinliği yaparlar Oh Sol iyice sarhoş olur ve Sun Kyul'e tekrar içelim der. en Sonunda Sun Kyul dayanamayıp onu eve bırakmaya gider. Evin orada sevgilisi tarafından terkedilen Do Jin onu beklemektedir. Do Jin ile Sun Kyul aralarında zavallı kızı çekiştirirken Choi-ssi ve Gil Oh Dol gelir de kurtarır neyse ki.


Kardeşi onu eve götürürken dönüp Sun Kyul'e teşekkür için bir şey verir. Cebine koyuyor bir de hediyeyi. Hediye dediği ne biliyor musunuz? Sundae!! Burger King'de yediğiniz dondurma olan sundae değil. Çiğ domuz bağırsağı olan!

3. bölümde ilk öpüşme de geldi. Do Jin'e ben başkanla sevgiliyim demek için öptü. Bkz.


Sonrasında ne oldu? Sun Kyul bayıldı ve uyandıktan sonra:


4. bölüm ile beraber Sun Kyul kendisinin Oh Sol'e aşık olduğunu anlamaya başlıyor. Buna yeni psikoloğu da yardımcı oluyor tabii. O kim dersiniz? Choi-ssi. Tabii yüzünü 6. bölümde gösteriyorlar ama sesten falan belli o. Bak sen şu şansa her şey bu ikisinin etrafında oluyor.

Çalışanlar su ile oynarken Oh Sol yanlışlıkla Sun Kyul'e su sıkar. Biraz azarlanır. Sonra Sun Kyul onun için üzülür ve yanına gitmek ister. Onu otururken görür. Elinde bir peçete (?) ağlıyor gibi görünüyordur. Aslında olan sebum kağıdı yani yağ emen kağıtlar ile yüzündeki yağları almaktadır.


Bu kağıtlar rüzgar sayesinde uçar ve biri Sun Kyul'un alnına yapışır. O yağ ne ayol bu arada? Bu ne yemeklik mi o? Oh Sol'un annesinin ölüm yıldönümü gelir bu yüzden güzel giyinir. Herkes ona güzel olduğunu söyler tabii.




Bu temizlik ekibi bir oyuncak koleksiyoncusunun evine gider. Her taraf özel Marvel oyuncakları ile dolu. Bizimki yine yapar yapacağını. Gerçi sadece onda suç yok. Ev sahibi yerleştirirken Captain America figürini düşürür bizimki de gelir üzerine basar ve sonra tartaklanır. O da yetmezmiş gibi işten kovulur.

5. bölümde geri işe alınıyor. Çünkü onun suçu olmadığı anlaşılıyor ve Sun Kyul annesinin ölüm yıldönümü diye üzülüyor. Ondan önce Oh Sol annesini ziyarete gidiyor. Orada bir çilekli yugırtı buluyor. Bırakan Choi-ssi aslında onu 6 yıldır falan takip eden biri. Sapık mı ne bu da.




Dizinin highlightı bir:


Oh Sol merdivende saati silerken düşer ve kaslı (?) başkan onu yakalar. Normalde böyle şey yapmazmış ama aşık oldu işte ne yaparsınız. Sonra tabii yine kendi gibi davrandı. Yüzüne bez düştü ve bayıldı:

Bu adımlar Sun Kyul'un aşık olduğunun göstergesi olmuştu. Artık bunu kıza da göstermeliydi. Annesi de bu farklılığı hissetti ve Oh Sol ile buluştu ve dedi ki olmaz ya bundan sevgili ahaha neyseee.

6. bölümde ikinci öpücük gelir. Kıskanmalar ve aşk kelebekleri havada uçuşuyor derken Sun Kyul öküzlüğüne dönüyor. Kıza çıkmak istemediğini falan söylüyor. Anlayamıyorum bu dramalardaki erkeklerdeki tripleri... Seviyorsan seviyorum de...

Neyse bir ufak nokta. Sun Kyul'un büyükbabasının Oh Sol'un annesinin ölümüyle bağlantısı var gibi görünüyor. Zamanında evleri yıktırtan bu yaşlı pislik galiba. Sun Kyul de hiç sevmiyor bu adamı. 5. ve 6. bölümle itibaren sıkılmaya başladığım için az yazdım farketmişsinizdir.


Anlıyoruz seni Sun Kyul bizim de bunu yapmak istediğimiz insanlar var.

Merhaba Feriha?


Bugünlük bu kadar. Öneri diziniz, filminiz, animeniz olursa yazın. Daredevil ve Titans izliyorum şu sıralar, önerilere de açığım. Ayrıca 2016 yılında çıkan bir animasyon filmi olan Sing'i izlemeyen varsa mutlaka izlesin derim. Yazsan iyi olur dediğiniz bir şey olursa yorumda belirtirsiniz. Öpüldünüz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder