22 Kasım 2012 Perşembe

Tanıyalım: Lee Hi (Canavar Rookie)

 

Gerçek Adı: Lee Ha Yi /  이하이
Doğum Tarihi: 23.09.1996
Doğum Yeri: Buncheon / G. Kore 
Şirket: YG Ent.

Lee Hi Sukchun İlkokulu ve Sangil Ortaokulu'nu bitirdi. Ayrıca eatyourkimchi'den Simon'ın öğrencisiymiş kendisi. Şu anda galiba Seoul Sanat Lisesi'nde okuyor. 

2012'de KPop Star yarışmasında Park Ji Min'den sonra 2. olmuştur. Park Ji Min ise şu an JYP abimizin şirketinde.

Lee Hi çıkış öncesi EPIK HIGH "It's Cold" şarkısına eşlik etti.


Sonra efenim Lee Hi çıkışını bekliyorduk derken 25 Ekim 2012 YG şu resmi yayınlar:


29 Ekim'e kadar her gün bir teaser resmi yayınlarlar.  27 Ekim YG binasına çoğu yerden görülebilecek büyüklükte "1234" yazan balonlar  konulur. 29 Ekim'de YG bloguna geri sayım sayacı konur ve "1,2,3,4" beklenmeye başlanır. Yine 29 Ekim'de tekli yayınlanır. Şarkıyı Masta Wu yazmış olup prodüktürlüğünü de CHOICE37 ve Lydia Paek yaptı. Lee Hi'nin resmi Youtube kanalında klibi yayınlandı. Klibin yönetmenliğini ise 2NE1 - Lonely, BIGBANG - Blue ve Monster kliplerinin de yönetmeni olan Han Sa Min yaptı. Tekli yayınlandıktan sonra all-kill* yaptı ve çoğu aranma sitesinde bir numara oldu. İlk performansını 4 Kasım'da Inkigayo'da yaptı. 8 Kasım'da M!Countdown'da performans yaptı ve ödül oldı. Böylece bu birinciliği alan ilk rookie* oldu. 15 Kasım'da da M!Countdown'dan ödülle döndü.Bugünkü M!Countdown kazananı da o oldu. Üçlemeyi yaptı yani.

Ayrıca "1.2.3.4" teklisi diğer bir rookie grup olan Busker Busker'ın 12 gün birinci olma rekorunu kırdı.

Ve bu başarılardan sonra Lee Hi iki lakaba sahip oldu birincisi "Canavar Rookie" ikincisi  "Super Rookie" umarım bu başarıların devamı gelir.

Son olarak Lee Hi'ın bugün yeni teklisi "Scarecrow" çıktı. Bu şarkı bir ballad şarkısı ve prodüktörlüğü JYP yani Park Jin Young abimiz yaptı.

KPop Star yarışmasında söylediği şarkıların isimileri: Don't Stop The Music (Rihanna), ForYou (Im Jae Bum), Foolish Love (Kim Dong-Wook), Mercy (Duffy), Sway (The Pussycat Dolls), Love (Keyshia Cole), Later Time (Tasha), Good Bye Baby (Miss A), U Go Girl (Lee Hyori), Killing Me Softy with His Song (Roberta Flack), Rolling in the Deep (Adele)

Lee Hi "1.2.3.4" klibi:



Lee Hi bu klibi çekerken yarım saat uyumuş ve kızın mimikler gitmiş zaten o yüzden. :D

Kamera arkası:


Resmi Facebook Sayfası: http://www.facebook.com/OfficialLEEHI

Lee Hi'ın performanslarını resmi Youtube kanalından izleyebilirsiniz. YG'nin en sevdiğim yanlarından biri bu zaten performansları yüklemesi. :D


Teklileri indirmek için:

 1,2,3,4 (원,투,쓰리,포)

leehi   %tag 

1: 1,2,3,4 (원,투,쓰리,포)


Scarecrow (허수아비)

2167828 500   %tag

1: Scarecrow (허수아비)

 İNDİR

Not: all-kill demek Melon, Olleh, Soribada, Bugs, Mnet, Daum, Naver, Cyworld ve Monkey3 listelerinin hepsinde aynı anda birinci olmaktır. Bir de bunun Perfect all-kill versiyonu var o da hem bu listelerde birinci olup hem de radyolarda çok çalınmasıdır.

Rookie ise Kore'de yeni çıkmış grup ve sanatçılara rookie denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder