27 Mayıs 2012 Pazar

Eurovizyon Notları.

 

Bir Eurovizyon'u daha atlatmış bulunuyoruz. Yılda bir kere olan ve çok keyif aldığım bir olay gerçekten.

Peki bu yıl neneler oldu:

Nineler Rus ninelerimiz vardı. Herkesin gönlünü çalan, sahnede börek yapan, küçük tonton nineler. Rusya'nın Eurovizyon kozu oldu.

İsimleri: Buranovskiye Babuski
Şarkı ismi: Party for Everyday (Çok uyumlu değil mi heheh)


Bu yılki yarışmanın gözdesi oldular. Nineler 259 puanla yarışmayı 2. bitirdi. 

Can Bonomo Türkiye'yi Love Me Back şarkısıyla çok iyi temsil etti. Şarkı ve Can çok iyiydi. Can artı sempatikti. 


Can Bonomo yarışmayı 112 puanla 7. bitirdi. İlk 5'te olmalıydık ama bu da iyi. Elinden geleni yaptı. ^^


Makedonya benim favorilerimden biriydi. Kaliopi'den Siyah ve Beyaz'ı dinledik. İlk başta yavaş başlayarak sonradan yükselen bir tempo ve Kaliopi'nin sesi harika.


Makedonya yarışmayı 71 puanla 12. olarak bitirdi.


Azerbaycan yarışmaya Sabina Babayeva ile katıldı. Sabina'ya arkada Azerbaycan'ın en iyi türkücülerinden biri eşlik etti. 



Norveç Tooji ile katıldı. Aslında çok umutluydu. Tooji sevilen biriydi. Şarkı fena değildi ve çocuk kızları etkilebilirdi ama öyle olmadı. Belki de Tooji'nin tarzının Eric Saade'yi anımsatmasından dolayı olabilir. 


Norveç yedi puan alarak yarışmayı sonunculukla bitirdi.


İrlanda geçen yıl olduğu gibi bu yılda Jedward ile katıldı. Herhalde onlaradan popülaritesini kullanmasını bekledi ama olmadı. İkizler suyu da sahnede kullandı. Uzaylı kostümleri ve ultra beyaz ten renkleri. 


İrlanda yarışmayı 46 puanla 19. olarak bitirdi.

İngiltere bir efsaneyle Engelbert Humperdinck ile katıldı.


İngiltere 12 puanla yarışmayı 25. olarak bitirdi.

İsveç yarışmaya Loreen ile katıldı. Benim favorimdi kendisi. Şarkısı ve şovu iyiydi. Şovu çoğu ülkeye göre azdı ama birinciliği hakeden bir şarkıydı. 



Gelecek yıl Eurovizyon İsveç'te olacak. Tahminen Eric Saade de sunuculuk yapar. Bu da benim umudum. Gelecek Eurovisyonda görüşme üzere. :P


1. İsveç, 2. Rusya, 3. Sırbistan, 4. Azerbaycan, 5. Arnavutluk, 6. Estonya, 7. Türkiye, 8. Almanya, 9. İtalya, 10. İspanya, 11. Moldova, 12. Makedonya, 13. Romanya, 14. Litvanya, 15. Ukrayna, 16. Kıbrıs R.K, 17. Yunanistan, 18. Bosna Hersek, 19. İrlanda, 20. İzlanda, 21. Malta, 22. Franda, 23. Danimarak, 24. Macaristan, 25. İngiltere, 26. Norveç


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder