20 Ağustos 2012 Pazartesi

Gangnam Style Etkisi...


Bildiğiniz gibi şu sıralar bir Gangnam Style furyası aldı gidiyor. Dünya'nın her yerinde bu şarkıdan bahsedilip dansı yapılıyor. ee bize de bu şarkıda bahsetmek düşer. İlk PSY hyungu biraz tanıtayım. 31 Aralık 1977 G.Kore doğumlu. Gerçek adı Park-Jae Sang. 2000 yılından beri aktif olarak piyasada. Komedyenlikte var. 2010'da YG ailesine katıldı. 6 albümü var biri de yolda. Fan kulübüne verilen isim PSYcho.

Gangnam Style klipleri ve kamera arkalarına bakalım ilk:

1. klip:



Klip şu an Youtube'da 40 milyon izleyiciyi geçti ve ITunes Top 100 Music Videos listesinden biberden sonra 2. sırada. Klipte Kore'nin en seksi kadınlarından HyunA, komedyen ve sunucu Yoo Jae Suk ile yine komedyen Noh Hong Chul oynuyor. Aynı zamanda dansedenler arasında Yoo In Na da var.  Ayrıca klip dikkatle izlenirse şu iki şahsı da görebiliriz. :D

[IMG]

Kim mi bunlar sağdaki burundan da anlaşıldığı gibi DaeSung, soldaki ise SeungRi yani DaeRi :D

Şarkı Kore'de Perfectall-kill yaptı. Bu tüm listelerde birinci olması ve radyolarda en çok çalan olması demek. Bunu daha önce BIGBANG - Blue ile de görmüştük. YG fam farkı budur hacı.

  2. Klip:


Bu klipte de PSY'a HyunA ile düet oluyor. HyunA'nın sesi arada  kedi gibi gelebilir kabul ediyorum ama severim kızı. Klipte HyunA güzelliği ve seksiliğiyle önplanda. Klip çıkalı daha 1 hafta mı ne oldu ama 12 milyon izlenmede.

Çekim aşamaları:



Klibin çekim aşamaları da bir o kadar eğlenceli. İzlerken gülme krizine girebilirsiniz. PSY neler etmiş yav dersiniz. DaeRi pek belli edilmemiş neyse Yoo Jae Suk'un arabayı açamamasına çok güldüm yav.

Sonra şarkının parodi klibi bile meşhur oldu. Hongdae Style. Onlar da harika yapmış yav. İzlerken gülme krizine girdim. Yanlış hatırlamıyorsam bunu yapanlar Fantastic Baby yarışmasını kazananlardı.




Gangnam Style dünya çapında ün kazandı. T-Pain olsun Robbie Williams olsun Katy Perry ondan bahsetti. Justin Bieber'ın menajeri mi ne arayıp PSY'ı Amerika'ya çağırdı. Bundan sonra kötü bir haber yayıldı. Galiba Justin Bieber Gangnam Style'ın Amerika versiyonu için stüdyoya girmiş. Evet her tepkiyi hakediyor. Sonra Nelly Futado şarkıyı övdü ve Filipinler konserinde söyledi. Ayrıca Nelly bizim T.O.P ile de düet yapmak istiyormuş. İyi olur bence. 


Çoğu grup dansı yapmayı denedi. :D MYNAME yaparaken izledim de çok şekerlerdi. :D 

İlk dansı nasıl yapacağınızı göstereyim :P


B.A.P de bir radyo programında yapmış.







Sonra SeungRi'nin geçen gün paylaştığı videoya bakalım. :D




Videoyu me2day'den yüklemiş. Etiket olarakta  Ünlü olursan bizi unutma PSY hyung yazmış. Yerim lan seni. ahahhaha

Şarkı için Amerika'da bir flashmob düzenlenecekti ama ne oldu bilmiyorum. Şarkı şu ana kadar bir Korece şarkının yaşadığı en yüksek noktada galiba. Ama hakediyor PSY hyung hem eğlenceli hem de vokal iyi. İzleyen herkes beğeniyor ve eğleniyor. Bence Koreli şarkıcılarının kliplerinin ülkemizde görünmesi için de büyük bir adım olabilir.

Sonra şarkının performansları da çok eğlenceli. Mesela After School, KARA, SISTAR vb grupların katıldıkları var. 





Yaptığı son performans tam bir parti havasında



Ve PSY Los Angeles'ta maç izlerken birden Gangnam Style çalmış ve dans kamerası PSY'a dönmüş. Bunun üzerine de PSY birkaç hareket göstermiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder