17 Eylül 2012 Pazartesi

Birkaç Olay Oldu Gibi...

Bildiğiniz gibi şu sıralar PSY'ın popüleritesinin artmasıyla Türkiye'de de birkaç haber, magazin programlarında göründü. Geçenlerde Kanaltürk'ün 2. Sayfa programında PSY için Kore'nin Ajdar'ı, antisempatik biri olduğundan ve nice şeylerden bahsettiler. Biz de tepkimiz gösterdik. Biraz yarım ağız da olsa özür dilediler. Onun için teşekkür ederiz.

 

Sonra bu olay ile ilgili bir yazı geldi. Takvim gazetesi yazarlarından Arda Uskan'dan geldi bu yazı. O yazıda ise üstü kapalı veya gayet açık bir şekilde bize hakaret var. Gelip 'İleri' zekalı demek hakaret değildir demez uamrım. Bizim bir programı eleştirmek en doğal hakkımız. Eğer kimse eleştiriye açık değilse program yapmasın. Ki sunuculara bir şey demiyorum onlar gayet doğru bir şekilde sonraki programda özürlerini belli etti. Onlara Irkçılık vs yaptığını söyleyenler de hatalıydı tabii. Biz onların zevklerine karışamayız. İster severler ister sevmezler orası ayrı biz sadece bunu daha saygılı bir şekilde dile getirmelerini istiyorduk. Bir TV programında sevdiğimiz sanatçı hakkında biraz da hakarete girecek yorumlar görmek istemiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız. Ama biz sevdiğimiz sanatçıya saygı beklerken bize bir saygısızlık geldi. İzleseler ne olur, izlemeseler ne olur yazıyordu. Eğer bizim izlememiz gibi bir kaygıları olmasaydı Kanaltürk bu özüre izin vermezdi. Siz önemsemesiniz de onlar önemsiyor. Biz de eleştiriye açığız tabii ki ama saygı çerçevesinde olacak her eleştiriye...

Sevgili Asyaseverlere bir not:

1. Her konuyu "Irkçılık" çerçevesinde ele almayın. Bu programdan örnek verirsek sadece müziğe yönelik bir eleştiriydi.
2. Herkese çok tepki vermeyelim. Tepkimiz büyük olunca tepki verilenler de büyük olduklarını hissedebilir.
3. Küfür, argo kelimeler vb kullanılmasın. Saygı beklerken kendimiz de saygısızlık yapmayalım. Küfür görmek üzücü bir durum açıkçası. Küfür saygıyı getirmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder