23 Ekim 2012 Salı

Birkaç Tayland filmi izledim işte.






 Şu sıralar baya Tayland filmlerine sardım gidiyorum. Hem Ojakgyo Brothers izliyorum hem de Tayland filmleri. Aynı anda gidiyor. İlk izlediğim Tayland filmi First Love'dı. Mario Maurer zaten malumunuz. :D Fİlm de güzeldi. Tayland romantik komedileri çok iyi olur hepinize tavsiye ederim. Neleri izledim şu birkaç günde sayayım Hello Stranger, Bangkok Traffic Love Story, ATM: Er Rak Error, Yes or No, Harmones. Bazen Tay dili kulağınızı tırmalıyabilir ama çok şeker bir dildir. Hepsini biraz anlatacağım. Tek tek yazmak isterdim ama çok üşeniyorum açıkçası. :D 

Hello Stranger ile başlayalım.

Baya güldüğüm bir filmdi.  Dang sevgilisinden ayrılmış Kore turuna giden bir taylandlıdır. May de Kore dizileri manyağı olan ve sevgilisinden gizli Koreli arkadaşı Min Ah'ın düğününe gelen bir kızdır. Bu ikisinin yolu çakışır tabii. :D Dang ve May her şeyi beraber yapmaya başlarlar.  Ama birbirlerinin adlarını bilmeden bunları yaparlar. Acaba bu ikilinin ilişkileri nereye gidecek? İzleyip göreceksiniz efenim. 
Filmde en çok güldüğüm sahnelerden bazıları şunlar: Kore yemeklerine alışamayan Taylandlı çocuğumuz Hang'in köpek eti ve ahtapot maceraları, dudağı şişkin şişkin kalması. :D Bir de Min Ah düğününde Min Ah'ı sırtlama olayı var ki ohaahahaha oldum. :D "Fazla çocukları olsun istedim." heh tamam. :D 




Diğer filmimiz Bangkok Traffic Love Story. 

Değişik bir aşk hikayesine yolcu oluyoruz. Sakar kızımız Li en yakın arkadaşı Ped'in düğünü sonrası sarhoş bir halde araba ile giderken dikiz aynasının yemek masasına düştüğü kişi olan Loong'un Li'nin arabasının camını tıklatmasıyla her şey başlar. Li bir güneş enerjisi firmasında çalışır. Loong bir makinisttir. Kızımız ilk görüşte aşık olur efenim. Ertesi gün çatıda bir aşnafişne olayına şahit olur. İşi pişiren çocukta Loong'un arkadaşı çıkmasın mı? Loong, Li'nin evine gelir. Bizimki kitlenir tabii bir süre. Sonraki günlerde ise Li, Loong'u bir metro istasyonunda görür ve ondan sonra onunla hep aynı metroya biner ki dikkat çeksin. Araya giren bir Plern dene bir kızımız olacak. Lise çağında ve Loong'a gönlü düşmüştür. :D Bizim Li ile aralarında çekişmezlik olacak tabii. Acaba Libaşarabilecek mi? İzleyin görün. :P Film boyunca kızımız Loong'un bir orijinal gözlüğünü, laptopunu, fotoğraf makinesini ve unuttuğum birkaç şeyi daha kırmıştır. Yazık çocuğa cidden. İzlemenizi tavsiye ettiği romantik komedidir. Hakkında daha ayrıntılı bilgi için sizi Lee çingunun yazına fırlatıyorum.

Sıradaki filmimimiz ATM: Er Rak Error 

Jib katı kuralları uygulayan bir banka müdürü. Banka içerisinde ilişkileri olanları da kovan biridir. Ayrıca kendisi de aynı bankada çalışan Sua ile sevgilidir.  Sua, Jib daha fazla sıkışmasın diye evlenmek ister. Evlilik çözüm gibi gözükse de asıl sorunu başlatır. "Kim işten ayrılacak?" Bunu bulmak için bir ATM'de yaşanan sorunu ilk çözenin istediği olacak diye bir anlaşma yaparlar. ATM'deki sorun ise iki banka çalışanının sürümde yaptıkları hatadır. ATM'de para çekildiğinde aynı miktar parayı tekrar veriyor ve bu para hesabından düşürülmüyor. ATM bu haldeyken 130.000 baht çekilmiş. Ama ne kameralar bunu çekebilmiş, ne de ATM çekilen saatleri gösteriyor. Peki bu parayı kimler çekmiş? İddiayı hangisi kazanacak? Çok gülerek izleyeceğiniz bir film olduğunu söyleyerek şiddetle tavsiye ederim. Filmde timsahın hastane sahnesi var ki hele gül gül öldüm. timsahın olduğu her sahne komik.
 Daha ayrıntılı yazı için sizi yine Lee çinguya yolluyorum.


Sıradaki film Yes or No. Önyargıları olanlara sesleniyorum. Yıkın o yargıyı ve bu filmi izleyin. Neden önyargı dediğimi anlamamış olabilirsiniz. Şöyle anlatayım iki kızın aşkını anlatan bir filmdir. Konusuna başlayalım. Pie tomboylara karşı önyargısı olan bir kızdır. Oda arkadaşı bir tomboy ile sevgili diye o odadan ayrılıp başka bir odaya gitmek ister. Bu sefer de oda arkadaşı bir tomboy olur. Tomboy ne diye soranlara ilk önce açıklayayım. Tomboy erkek gibi giyinen, saçını kısa kestiren, erkek gibi konuşan, davranan ve kızlardan hoşlanan kızlardır. Pie'ın oda arkadaşı Kim de daha tomboy olduğunu anlamamış bir kızdır. Pie ilk önce Kim'e önyargılı davranır. Odayı ikiye bölmeler, ses çıkarmasına izin vermemeler gibi ama sonra gitgide yakınlaşırlar. İlk arkadaş olduklarını düşünüyorlardı ama sonradan aralarındaki duyguyu anladılar. Bu arada Kim'e aşık olan bir kız daha vadır Jane, Pie'a aşık olan da bir çocuk vardır P'van. Jane yüzünden üzücü olaylar yaşayacaklardır. Ayrıca pie'ın annesi de tomboylardan nefret ediyor. Peki bu ikili tabuları kırıp aşklarını yaşayabilecekler mi? İzleyip görün derim. Daha ayrıntılı bir yazı için sizi Agasshi 'nin yazısına yolluyorum. Ayrıca Agasshi'nin blogu tomboy bilgi yuvasıdır. :D 


Sıradaki filmimiz Harmones. Bu filmi nasıl anlatsam bilemedim. Konusu dağınık gibi. Dört farklı aşk hikayesini anlatıyor. Biri Hern ve Nuan. Hern, Japon kızlarını seven bir erkektir. Nuan da sevgilisidir ve DJdir. Nuan işi gereği bir yere gidinde Hern bir Japon kızın peşine takılır gider. Gerisini bilmek için filmi izleyin. Bu arada filmde oynayan Japon kız gerçek hayatta yetişkin film oyuncusuymuş. Başka trlü nasıl desem bilemedim.
Bir diğer hikaye Pu ve Mai hep birlikte takılan iki çocuktur. Lise bire gidiyorlardır. Kızlar arasında baya popülerlerdir. Bir gün eski okul arkadaşları Nana'yı görür. İkisi de ondan hoşlanır ve ilk kim telefon numarasını alacak diye iddiaya girerler. peki kim kazanacak?
 Diğer hikaye ise Oh lek bir Tayvanlı şarkıcı olan Titee (Ya da Didi) hayranıdır. Hep onunla tanışmak ister, odası hep Titee ile doludur. Bildiğimiz fangirl yani. :D Titee'nin Tayland konserini iptal etmesi sonucu üzülür ve bir video çekerek ona yollar. Titee Tayland'a gelir ve kızımızı görüp tanır. Acaba bu hayranlık nereye gidecek?
Son hikayemiz ise okul arkadaşı C'ye (Ya da Cee) aşık olan Jo'yu anlatıyor. C tarafından reddedilmiş olmasına rağmen deneyen bir çocuk Jo. Onunla vakit geçirmeye çalışıp sonra açıklayınca cool görüneceğini sanıp reddedildi zavallım.

 Ve bitti. İzlediim filmlerin hepsi keyifliydi. Size de tavsiye ederim. Umarım yazım filmler hakkında bilgi almanız için yardımcı olmuştur. İzlediğim 5 filmin 3'ünde Chantavit Dhanasevi oynuyor. Çocuğun oyunculuğu eğlenceli. Zaten toplam 4 filmde oynamış. Geç bulunmuş yetenek oluyor galiba. 30'una gelmiş yavrucak. 

Neyse hepinize iyi seyirler şimdiden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder