16 Temmuz 2019 Salı

Shoujo Anime Önermece


Merhaba minna Duygu ablanız döndü hagshja Abla da olduk be... Neyse osashibiriiii. Size abla olarak shoujo anime önermeye geldim ama hani bu animeler böyle giriş animesi. Zaten sorsanız bunlardan başka shoujo animesi izledin mi diye? Cevabım hayır olacak galiba. Shoujo animelere giriş 101 yazımıza hojgeldiniz. İşte başlıyoruz:

NOT NOT NOT SPOILER VARDIR.

Yazıyı okurken dinleyelim:




Kaichou wa Maid-sama


Şu an kafamın içinde çalan şarkıyı söyleyeyim mi? "Geliyor gönlümün efendisi" fdafghs Usui Takumi, kendisi ilk anime crushım olur. 2010 yılında yayınlandı ve patladı gitti. Peki ne anlatıyor bu anime? Misaki, karma liseye çevrilen bir erkek lisesinde okur ve otoriter biri olduğundan paat okul başkanı olur. Usui ise sessiz ve yakışıklı herkesi reddeden bir çocuktur. Misaki'nin ailesi fakir olduğundan maid-cafede (hizmetçi temalı cafe) çalışır canım benim kıyamam. Bu uzaylı sapık Usui maid cafede bunu görür ve peşini bırakmaz. Küçücuk yaştaki bu çocukta olan maid fetişi şimdi beni benden alıyor. 

Ouran High School Host Club


Net en sevdiğim shoujo animedir. Canım sıkıldıkça izlerim. Dizisini filmini falan bile izledim düşünün artık. Gerçi live actionlar sevmem ama neyseeeee. Haruhi zeki mi zeki bir kızımızdır. Ouran Lisesi gibi sadece zenginlerin olduğu seçkin bir liseye bursla kabul edilmiştir. Kızımız rahat giymeyi seviyor o yüzden trans babasının eski kıyafetlerini giyiyor. İşte kitap okumak için yer araken bir yere gidiyor paaat kendini host clubta buluyor. Bunu erkek sanıyorlar bir de aboo yani. Host clubta Tamaki, Kyouya, Mori, Honey ve Hitachiin ikizleriyle maceralar onu bekliyor. Tamaki-senpaaaaiii. Neyse kulüptekilerin çoğu tabii ki kıza aşık oluyor siz de ajhsjka

Itazura Na Kiss


Zamanında izlediğimiz ve gelmiş geçmiş en kötü Kore dizilerinden olan Playful Kiss'in uyarlandığı anime bu. Gerçi bu mangasından uyarlanıyor ama neyse sizi uyarlamaceptiona sokmadan önce konusunu anlatalım. Kotoko işte saf salak bir kızdır. Her animede çıkar bu. Aynı lisede olan Naoki ise çok zeki ve yakışıklı bir çocuktur. Kotoko'nun evi yıkılır sonra Naokilerin evine taşınır. İşte kıvılcımlar ateşler. Sonunda evleniyorlar. Tayvan ve Japonya dizi versiyonları güzel bakın derim. Tayvan dizileri için yazım buyrun: http://duygusuzcuk.blogspot.com/2014/06/tayvan-dizileri.html Eski diziler ama olsun izleyin. Ablanız her yere el attı zamanında merak etmeyin.


Bokura ga Ita


Nana ile Yano'yu anlatıyor Nana ile Yano aynı okuldadır. Aralarında bir elektriklenme başlar ama işte Yano ölmüş eski sevgilisi unutamıyor. Sonu... Neyse o kadar spoiler vermeyeyim. O değil de live action filmi de güzeldi bunun. Ikuta Toma falan oynuyordu. Tavsiye ederim.


Lovely Complex


Yaaaa dünyanın en tatlış animesi misin ki seeen? 172 boyundaki Koizumi okuldaki kızların en uzunudur. 156 boyundaki Ootani ise okuldaki en kısa erkektir. Bunlar hep didişir didişir ama sonunda birbirlerini tamamladıklarını fark ederler. Mutlu soooon. Live actionı da fena değildi hani.  



Vampire Knight


Kim kimi nerede nasıl? Kimin kimin nesi nasıl? Elit "insan"ların olduğu bir akademi var ismi Cross bunun. Akademide bir gündüz sınıfları bir de gece sınırları oluyor. Gece sınıfı böyle yakışıklı ve güzellerle dolu falan. Tabii insanlar düşünüyor ki uykularını alıyorlar diye böyleler halbuki hepsi vampir. Neyse Yuuki diye bir kız ile Zero diye bir çocuk koruma gibi bir şey bu akademide. Öğrenci ve koruma hani temsilcimsi bir şeyler. Aman sonunda aslında Yuuki ve Zero da vampir çıkıyor. Gece sınıfından Kaname ile Yuuki arasında bilmem ne oluyor. Mangasının devamı hee beyin yakıyormuş. Kardeşim okuyor da mangasını bir anlatıyor kim kime yani.

Aslında bir önerim daha var ama burası ponçiğimsi animelerle doldu diye beklettim. Nana animesini de mutlaka izleyin. Çok hojdur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder