14 Mayıs 2020 Perşembe

Paradise Kiss






Merhabaaa arkadaşlaaar.

Canım sıkıldı o yüzden bugün size sevdiğim bir anime - mangadan bahsedeceğim. Mangakası Ai Yazawa ki kendisi aynı zamanda Nana'yı çizen kişi. Paradise Kiss'in mangası 1999 - 2003 yılları arasında, animesi ise 2005 yılında yayımlandı. Animesi bazı ufak değişiklikler dışında mangadan birebir uyarlanmış. Sonu da dahil! Yazıda bolca spoiler var. Başlamadan önce şunu eklemek isterim Ai Yazawa sandığınız ve bildiğiniz shoujoları dışında çalışmalar yapıyor. Bu yüzden diğerleriyle kıyaslamayın.

Karakterler:


Yukari Hayasaka (Caroline):

Yukari üniversite sınavına hazırlanmaya çalışan bir genç kızdır. Modellere benzeyen fiziğiyle dikkat çekmektedir.


Jouji Koizumi (George):


Bir moda okulunda okuyor. Zengin bir babası var. Evlilik dışı bir ilişki sonucunda doğmuş. Biseksüel.


Miwako Sakurada:

Miwako, George'un sınıf arkadaşıdır ve beraber çalışmaktadır. Genelde lolita konseptinde giyinir. Ablası Mikako ünlü bir tekstil markasının başkanı ve tasarımcısıdır. Miwako ile Arashi sevgilidir.


Arashi Nagase:

Arashi daha çok punk tarzında giyinen biridir. Gitar çalmayı seviyor. Miwako ile sevgili ve o da aynı sınıfta olup George ile beraber çalışıyor.



Isabella Yamamoto:

Zengin bir ailenin erkek çocuğu olarak doğan Isabella küçük yaşta George ile tanışır. George onun saklamaya çalıştığı kimliğini farkeder ve ilk elbisesini onun için diker. Isabella bu elbise ile kişiliğini bulur. George, Miwako ve Arashi ile aynı sınıftadır. George ile çalışmaktadır.


Konusu:




Paradise Kiss ya da ParaKiss ismi George, Miwako, Arashi ve Isabella'nın kendi tasarımlarını yaptıkları atölyenin ismidir.

Yukari bir gün yolda giderken Arashi tarafından farkedilir. Arashi onun yıl sonu defilesi için modelleri olabileceğini düşünür ve teklif eder. Arashi'nin uçarı tipini gören kız korkmuştur ve kaçmaya çalışır. Derken Isabella karşısına çıkar. Isabella'nın da farklı giyim ve makyaj tarzı onu korkutur. Isabella'nın shinigami olduğunu düşünüp bayılır. Arashi ve Isabella bayılan Yukari'yi alıp Paradise Kiss'e götürür. Uyandıktan sonra tekrar kaçan Yukari öğrenci kimliğini atölyede düşürür. Atölyedekiler kızın adını bilmediklerinden başta hep ona Caroline derler. Kızın adı atölyede Caroline olarak kalır. George atölyeye geldiğinde kimliği alır ve onu geri vereceğini söyler. Yukari'nin öğrenci kimliğinin içerisinde ise hoşlandığı çocuk olan Hiroyuki'nin fotoğrafı vardır.

(Hiroyuki aslında Arashi ve Miwako ile çocukluk arkadaşıdır. Eskiden Miwako'dan hoşlanıyordu. Yaşanan bir olay sonrasında bu üçlü iletişimlerini bir süreliğine kesmiş.)

Yukari okuldan çıkarken bir araba görür ve arabanın yanında şapkalı biri beklemektedir. Paradise Kiss'ten olduğunu anlayınca kaçmaya çalışır yine. George "Öğrenci kimliğini mi kaybettin?" tarzı bir şey söyler. Kız durur ve kimliğini ister. George ise "İstiyorsan gelip al" der. (Halbuki George burada götlük yapmaktadır efenim. Kızın kimliği gayeeeeet ceketinin cebinde duruyordur.) Neyse bunlar arabaya biner ve Parakiss'e doğru gider. Yani en azından Yukari öyle sanmaktadır. George onu moda okuluna götürür. Orada bulunan ünlü kuaför Seiji'den Yukari'nin saçlarını yapmasını ister. Sonuç oalrak Yukari'nin saçları değişir ve Parakiss'e giderler. Parakiss'te ona bir elbise denettirirler ve George o soruyu sorar "Bizim modelimiz olur musun?" neyse efenim 3 gün içinde karar ver denir. Bu sırada Yukari hafiften George'u beğenmeye başlamıştır. Sonra efenim bu üç gün içerisinde yok kütüphanede "yanlışlıkla" karşılaşmalar yok konuşmalar derken Yukari kabul eder.



Yukari'nin kabul etmesi üzerine ona hemen bir kıyafet verirli ve kutlama yaparlar. Kutlamadan sonra George Yukari'yi eve bırakır ve aralarında elektriklenme başlar. Neyse beraber çalışmaya başlarlar. Yukari bir gün Hiroyuk'yi okuldan sonra Miwako'nun yanına götürür. Konuşurlar ve böylece buzlar yavaş yavaş erimeye başlar.Yukari ile Hiroyuki giderken yolda George'u görür ama George onu görmemiş gibi yapıp gider. Bunun üzerine Miwako ile Hiroyuki'yi tek bırakan Yukari, George'a koşar. Ufak bir tartışma yaşarlar ve öpüşeceklerken George'un telefonu çalar o da açar efenim.

Neyse daha fazla ayrıntılara girip sizi sıkmayacağım. Bu şekilde her şey başlamış oldu. Arashi, Miwako ve Hiroyuki aşk üçgeni içerisinde bir ilerleme yaşanmış oldu. Yukari ile George sevgili olacaktır. Yukari bir süre sonra her şeyi ailesine anlatır ve annesi ona tokat vurur. Bunun üzerine evi terkeder. Okulu bırakmak ister. Bu sürede Arashi'nin evinde kalır. George ile ilk defa o evde birlikte olur. Daha sonra George'un evine taşınır. Yukari okula gelmediği için endişelenen Hiroyuki ona ulaşmaya çalışır. Bu sırada moda okulunun yıl sonu gösterisi yaklaşmaktadır.

Okulu bırakan Yukari iş aramaktadır. Miwako onun için ablası Mikako ile konuşur.
(Hooop buraya bir parantez açıyorum. Mikako karakteri aslında Ai Yazawa'nın 1995 - 99 yılları arasında çıkardığı Gokinjo Monogatari mangasının ve animesinin baş karakteridir. Yani Mikako'nun geçmişini merak eden varsa o mangayı okuyabilir veya animeyi izleyebilir.)

Mikako onu kendi markasının modeli yapar. Yukari modellik adına ilk adımını atar ve bunun hayatının mesleği olacağına karar verir. George'un yanında kalan Yukari okulu da olmadığı için sıkılmıştır. Atölyeye gidip durmaktadır. Bir gün George tarafından azarlanınca eve gider ve George'un annesiyle tanışır. Daha sonra kendi evine dönmeye karar verir. Hiroyuki ile konuşur ve okulun son sınavlarına girmeye karar verir.



Sonuç olarak gösteri tamamlanır. George'un eski bir arkadaşı (ki büyük ihtimalle bir zamanlar gönlününü kaptırdığı) Kaori ortaya çıkar. Kaori çok tatlı ve zeki biridir. Geçen yılın gösterisinde burs kazanmış ve İngiltere'ye okumaya gitmiştir. Yukari başta onu kıskanır ama sonra Kaori ona George'un Paradise Kiss'i kapatıp gideceğini anlatır. Harbiden öyle olur. George Paris'e gitmeye hazırlanır. Herkesle vedalaşır ve gider. Bu sırada Isabella vedalaşmaya gelmez çünkü arkadaşları bilmiyordur ama Isabella George ile beraber gidiyordur. Aradan 10 yıl geçer. George ile Yukari'nin bağları kopar. Yukari ünlü bir model, George ise ünlü bir tasarımcı olur. Yukari'ye erkek arkadaşı evlenme teklifi eder. Beraber bir Broadway gösterisini izlemeye giderler. Yukari gösterinin kostümlerini George'un yaptığını söyler ve böyle biter.

Gördüğünüz gibi diğer lise shoujolarındaki gibi kız ve oğlan mutlu sona ulaştı diye bitmez. Daha gerçekçi bir şekilde son bulur. 18 yaşında iki genç sonuçta bu hemen ciddi bir ilişki ile sonuçlanacak değil. Anime ve manganın sonu aynıdır. Live action filminde sonu biraz değiştirmişler. Yukari George'u aramaya gidiyor falan. Live actionı güzel olmuştu ben sevmiştim. Onun da fragmanını ekleyeyim:


Bir ara Nana'yı yazacağım ama bilmiyorum ne zaman. İzlemeyeniniz varsa mutlaka Nana'yı izlesin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder