3 Ağustos 2018 Cuma

Birkaç Japon Dizisi Önermece - Part 1



MINNA OSASHİBİRİ
Merhabalaar efenim. Şarkıya hemen bakınız. Bugün Japon dizi nostaljisi yapalım. Yani tabii ne kadar nostalji olacak orası bilinmez. Araya birkaç yeni dizi de sıkıştırırım belki. Gerçi bayadır dizi izlemiyorum. Ve bayadır yazmıyorum değil mi? Ben biraz değiştim hayatım da değişti.Bir ara anlatırım onu size. Şimdi birkaç Japon dizisine bakınalım mı? 
*Özlediniz mi beni? hehe*

Hana Yori Dango


Efenim bu diziyim her ülke çekti neredeyse. Kore'de Boys Over Flowers oldu, Çin'de Meteor Garden oldu, Türkiye'de Güneşi Beklerken oldu, Tayland, Vietnam falan filan derken bin defa uyarlandı. Ergenlik çağımızın bereketlerindendir. İtiraf edeyim ben ilk Boys Over Flowers versiyonunu izledim. O zaman yaş 16 - 17 genciz, deli doluyuz. Neyse Japon versiyonunu gördüm izledim. Ve hala favori versiyonum Japon versiyonudur. Netim bu konuda. Japon versiyonu da uyarlamadır. Hana Yori Dangosu mangası 1992 yılında çıkıyor (Benimle yaşıt). Sonra 1995 yılında ilk filmi çıkıyor. Hemen kapağına bakalım derdim ama kapağı yok fanarta bakalım.
Bu versiyon ilk çıkan uyarlamadır. Bunu izledim. Yani eh işte modundaydı. İzlemek isteyenler olursa Hana Yori Dango'nun evrimini görmek açısından izleyebilir. Kıyafetler efsane, göz yakıyor.
Bu filmden sonra baktılar Hana Yori Dango'nun popülaritesi artıyor hemen animesini çıkaralım dediler ve 1997'de animesi başladı.
 
Tatlış bir animedir kendiri. Türkçe altyazılı olarak bulunmaktadır. 
Hana Yori Dango'nun ilk dizi uyarlaması Meteor Garden'dır. Sonra Japon uyarlaması çıkıyor. Şimdi asıl konumuza dönelim Japon versiyonunu anlatalım. 
 
 
 
Makino Tsukushi (Mao galp galp) zenginlerin okuluna gelen fakir bir kızdır. Biraz da saf ve salaklıktan doğan bir cesaret mevcuttur. Atlama kızım temiz bir lise hayatı geçir zaten herkes deli ama yok dinler mi? F4 ile atışıyor. Epoporoyu (F4) bir tanıyalım.
Sol baştan başlıyorum saymaya. Bir! Akira Mimasaka, kendisi Japon yeraltı dünyasında yeri olan birinin oğludur ve kendinden yaşlı kadınlarla birlikte olmayı sever. Akira'yı oynayan kişi ise Tsuyoshi Abe'dir. Kendisi artık pek dizi filmlerde oynamıyor desek yeridir. Arada bir görünüp kaçıyor. En son oynadığı film ise Assassination Classroom live action filmi
İki! Hanazawa Rui. İnsanları zaten Ruici ve Domyoujici tayfa olarak ikiye ayrılmıştı. Rui, işte böyle tatlı, iyi kalpli ve sadık biridir. Yok keman çalmalar falan yavaş senpai. Tsukushi adlı kızımız ilk buna bir düşüyor. Haklı da bir tek Rui iyi davranıyor kısa. Diğer öküz, odun falan ne yapsın kız. Hanazawa Rui'yi dizide herkesin sevgilisi Oguri Shun oynuyor. Şu an kendisi Gintama (Aa acaba kimin favori animesi) live action yapımlarında boy göstermektedir.
Üç! Domyouji Tsukasa. Ah ne sen başbelası bir herifsin. Ama sevdik çocuk seni ne yapalım. Domyouji baya zengin bir ailenin mirasçısıdır.Böyle yediği önünde yemediği ardında çünkü yemek masaları büyük ne yapsın. Tsukushi kızımız bununla evlenecek. Al gitsin. Domyouji'yi dizide skandalların adamı Matsumoto Jun (MatsuJun) oynuyor. Kendisini pek severim. Arashi grubundandır aynı zamanda.
Dört! Soujirou Nishikido en dışta duranıydı. Gerektiğinde konuşur gerektiğinde hareket ederdi. Ama biraz hentailik vardı yani unutmadık. Nishikido'yu dizide pek sevgili Shota Matsuda oynamaktaydı. 

Neyse efenim Tsukushi bu dörtlü arasında başta top gibi oynatılıyor. Sonra Domyouji kızımıza aşık olup tavlamaya çalışıyor derken pat evlendiler. ahahah Dizi iki sezon bir filmden oluşmaktadır. Normalde dizi müziği koyacaktım ama ben bu dizinin müzikleri için ayrı bir yazı yazdım. Buyrunuz: Bir Hana Yori Dango izledik ve müziklerine bayıldık...

Hanazakarino Kimitachi e
Hanazakari no Kimitachi e! Yo! Bu dizinin ismini ne zaman hızlı bir şekilde söylesem Japonca rap yapıyormuş gibi hissediyorum. Neyse bu dizimizin diğer ismi Ikemen Paradise (Pardayso) yani Yakışıklılar Cenneti. Ama biz kısaca Hana Kimi diyoruz diziye. Çünkü önüne gelen burada. Kimi arıyosanız burada arkadaş. İlk olarak tatlı mı tatlı kızımız Maki Horikita vardı. Gerikalanı hep erkek zaten doğal olarak. Oguri Shun, Ikuta Toma, Hiro Mizushima, Yusuke Yamamoto, Masaki Okada, Junpei Mizubota, Yu Shirota bla bla bla. Hana-Kimi mangası 1996 yılında yayınlanmaya başladı bu da ondan uyarlanan bir diziydi. Kore'de falan da uyarlaması yapıldı (Allah'ın emri). Zaten 2011 gibi mi ne Japonlar da uyarlamasını yaptı. O uyarlamada başrol kızımızı Atsuko Maeda oynadıydı. AKB48 grubundan hatırlarsınız Atsu-chan'ı.

Fakat şu şarkıyla okuyun dizinin açılış şarkısıdır.


Neyse diziyi anlatalım. 
Sağdaki kızımız Ashiya soldaki delüğanlu Sano'ya aşıktır. Aslında önceden fanı gibi bir şeydir. Ashiya o zamanlar Amerika'da yaşıyordur. Sano bir sporcuydu, yüksek atlama yapıyordu. Ashiya'yı çılgın Amerikalılardan kurtarayım derken ayağından sakatlanıyor ve sporu bırakıyor. Buna içerlenen Ashiya, Sano'nun okuduğu yatılı erkek lisesine geliyor ve onu spora geri döndürmeye çalışıyor. Dizide bol komik sahneler göreceksiniz. Özellikle Nakatsu candır. Birkaç gif paylaşalım bitirelim bu diziyi de.



 

Gokusen


Gokusen'in mangası 2000'de başlıyor. İlk uyarlaması ise 2002 yılındaki bu dizidir. Dizinin her sezonunda tanıdık bir yüz görmeye hazır olun. Dizi komedi ağırlıklıdır. Önde gördüğünüz ablamızın ismi Kumiko Yamaguchi. Oynayan kişi ise Yukie Nakama'dır. Kendisi bir lise öğretmenidir. Kadına verdikleri sınıf dersen Arka Sıradakiler dizisinden beter. Ama bu kadın da zaten normal değil. aslında kendisi bir Yakuza torunudur. Ailesi vefat etmiştir bu yüzden dedesi onu el üstünde büyütür ve ne isterse onu yapar. O yüzden öğretmen olmasına da izin veriyor. Her sezonda öğrencileri ile olan diyalogları ve onları kurtarışı anlatılmaktadır. Dizide oynayanlardan bazıları şöyledir:



1. sezon oyuncuları bunalrdır. Hoop yine mi Oguri Shun o? evet o ve Matsumoto Jun bulunmakta ilk sezonda.


2. sezon oyuncuları arasında kim var farkettiniz mi? Evet bir zamanların KAT-TUN grubundan Jin Akanishi, Kamenashi Kazuya oynuor. Bir de Teppei Koike var. 





3. sezonda ise en sevdiklerimden birisi var. Kim ki o acaba? Tabii ki HARUMA MIURA. Onun dışında bir bildiğim Yuya Takaki var zaten.

Şimdi diğer diziye geçelim mi?


1 Litre Gözyaşı



Hadi hep beraber ağlayalım. Benim gibi odun bir insan bile şu diziyi yanında 1 rulo kağıt havluyla izlediyse, siz düşünün artık. Dizi gerçek bir hikayeye dayanmaktadır. Aya Kitou adlı kızımızın yazmış olduğu günlüklere dayanmaktadır. Aya bu günlüğü doktorunun önermesiyle yazmaya başlıyor. Bu günlükler Türkçe'ye çevrilmiştir. 1 Litre Gözyaşı adında kitap olarak satılmakla beraber yanında günlük defteri de bulunmaktadır. Günlük defterini de alınız, günlüğün kazancı bir derneğimize yardım olarak gitmektedir. Bu dizi günlükle birebir denemez. birkaç şey eklenmiştir. Mesela Aya hep aşık olmak istemiş. Ama aşık olacak ne zaman bulabilmiş ne de sağlık. Bu yüzden diziyi yaparken Aya için bir aşk eklemişler. Üzülme Aya seni biz seviyoruz.
Not: Aya Kitou, 1962'de doğuyo ve 26. doğum gününe 2 ay kala 1988 yılında vefat ediyor.
Aya lise için heyecanlı bir kızdır. Liseye başlıyor derken yavaş yavaş sakarlaşmaya başladığını hissediyor. Bir süre sonra düşüşlerine engel olamamaya başlıyor. Ve SCA diye kısaltılan bir beyincik ile omurilikteki sorunlardan kaynaklanan bir hastalığa yakalandığını öğreniyor. Bu hastalıkta yaşadıkları dizide anlatılmıştır. Dizideki aşkı ise Asou Haruto'dur. Haruto'yu oynayan kişi pek sevdiğimiz Nishikido Ryo'dur. Gerçekte olduğu gibi dizide de aya vefat eder. Özel bir bölüm daha koyarlar Aya'dan sonrası için. Ve siz o arada hüngür hüngür ağlarsınız. 
Dizinin müzikleri de çok güzerdir. Birkaç tanesi:
 

Türkçe altyazılı izlemek isteyenleri buraya alalım: Remioromen - Konayuki Türkçe Altyazılı
Hala bu şarkıda üzülüyorum arkadaş.

İkinci şarkı korodan gelsin. Bu şarkıyı aslında yine Remioromen söylemiştir.


Remioromen ver.


Aslında çoğunuz bu dizileri izlemiştir. Hani şey olur ya biri Rick and Morty'i önermişti de öbürü "Tom ve Jerry önerseydin" diyenler vardı. Öyle deseniz haklısınız. ahahha
Devamı gelecektir. Yakın zamanda gelecek. Biraz daha yeni ve az izlenenler ile geleceğim. Gerçekten bu sefer bekletmeyeceğim!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder