5 Aralık 2012 Çarşamba

Rookie Tavsiyeleri

 

 Bildiğiniz gibi Kore piyasası hep dolu tam dolu. 2012 de çok grup ve sanatçıların çıktığı bir yıl. Bunlardan size birkeç önerim olacak efenim. Peki resim ne alaka derseniz o penguenin ismi Rookie. 

Önerilere başlayalım:

NU'EST

 

5 kişiden oluşuyor. üyeler JR, Aron, BaekHo, Ren ve MinHyun. Kendileri bu yıl çıkan gruplar arasında favorimdir. Çıkış şarkıları Face Bildiğim kadarıyla yeni çıkan gruplar arasında en çok izlenen klip bu. Sonra Action  çıktı. O da baya tutuldu. Şarkıları da çok güzel. Kore'de de popülerler hatta bir performansta giydikleri ayakkabılar ertesi gün mağazalarda tükenmişti. 

Üyeler hakkında daha fazla bilgi için: TIKLAYIN...

100%

 

100%, TOP Media şirketinden  çıktı ve TEEN TOP grubunun da kardeş grubu oldu. 7 üyesi var MinWoo, HyukJin, RockHyun, ChanYong, ChangBum, JongHwan ve SangHoon. Çıkış şarkılarının isimleri Bad Guy . Şarkı çok iyidir. Vokalleri kuvvetli bir grup. Bugün de Guy Like Me  adlı şarkılarından bir teaser yayınladılar. Ayrıca bu grubu sevmemin diğer bir nedeni ise BIGBANG - Tonight şarkısına yatpıkları şu kısa cover. Ayrıca bu grubu benimle tanıştıran Angelıma çook teşekkürler. ^^

Üyeler hakkında daha fazla bilgi için: TIKLAYIN... 

B.A.P

 

Ve süper rookielerden biri daha B.A.P  6 üyesi var. YongGuk, HimChan (Himçançan), DaeHyun, YoungJae, JongUp ve Zelo. Grup olarak çıkış yapmadan önce Bang Yong Guk ve Zelo Bang&Zelo olarak Never Give Up diye bir şarkı çıkarmışlardı. Grup olarak çıkışlarını ise 25 Ocak'ta Warrior (Mini albüm) ile yaptılar. Sonra nisan sonu gibi Power adlı mini albümlerini de yayınladılar. Sonra temmuzda No Mercy mini albümü ve son olarak ekim sonu gibi de Stop It adlı şarkılarını yayınladılar.   Anlayacağınız baya çalışkan bir grup ve popülerler de. Çıktıklarında hepsi sarıydı Stop It ile tekrar öyle oldular gerçi. Bu benim onları ayırmamı zorlaştırıyor açıkçası. Tarzlarını ve kendilerini severim.


Busker Busker

 

Busker Busker Kore'nin bir diğer super rookiesi. 3 üyeden oluşuyor. Jang Beom-Jun, Kim Hyung-Tae ve Brad Moore. Grup aslında 2011'den beri biliniyor Super Star K3 yarışmasına katılmışlardı. Ama albümlerini 2012'de çıkardılar. Cherry Blossom Ending şarkılarıyla rekor kırmışlardı. 12 gün listede birinci olmuşlardı (Sonra Lee Hi bu rekoru geçti.) ve Kore'de çok seviliyorlar. Sonra If You Really Love Me şarkılarına da klip çektiler. Ki o şarkılarını çok severim. Gerçekten ŞİDDETLE dinlemenizi tavsiye ettiğim bir gruptur. Favori Busker Busker şarkım ise  향수 / Hyangsu / Parfüm bu şarkıyı ayrı tutuyorum gerçekten. Ayrıca grubun en büyük avantajından biri fangirllük yapan olmaması. Çünkü herkes sever herkes dinler. Ahh ne güzel.

Ulala Session

 

Bu grupta 2011 Superstar K3 programından çıkma. Grup önceleri 4 kişiydi ama kasımda gruba Lim Yoon-taek katıldı. Grubun diğer üyeleri ise GoonJo, Kim Myung Hoon, Park Seung Il ve Park KwangSun'dur. Grubun haftalık KPop 10 listesinde gördüğü en kötü nokta 8. liktir ki o da albüm çıkarmamışlardı. İlk albümlerini mayıs gibi çıkardılar. Şarkıları ise Beautiful Night idi. Sonra haziran başında 2. şarkıları olan Used It All Up / Nothing Left çıktı. Ve haziran sonunda benim de grubu tanımamı sağlayan şarkı Goodbye Day çıktı. Goodbye Day Gaksital dizisinin müziklerinden biridir. Çok güzel bir şarkıdır tavsiye ederim.


A-JAX


Grubu dinleyeli daha bir hafta olmadı aslında ama kendilerini sevdirdiler. Grup KARA, Rainbow ve SS501'ın şirketi olan DSP tarafından kuruldu. 7 üyesi var. Hyeongkon, JaeHyung, HyoJun, YunYoung, SungMin, SeungJin ve SeungYub. İlk klip Never Let Go şarkısına çekildi. Sonra One 4 U yayınlandı. Sonra Hot Game yayınlandı klibe KARA'dan Nicole eşlik etti. Ve son olarak 2 hafta önce 2MYX klibini yayınladılar. Ayrıca gurp one 4 U ile Japonya çıkışını da yaptı ve yakın bir zaman önce de Hot Game'in Japoncasını yayınladı.

Excite

http://img.ohkpop.com/2012/06/24/WG39hy87.jpg

5 üyeli bir gruptur. üyeler Seunguk, SiHyuk, MiHoo, Beat ve lider Tae G. dir. Çıkış şarkıları Tray Again için iki klip yayınlandı biri Dans versiyonu diğeri ise Drama versiyonu dur. Grup ileride aktivitelerine devam eder umarım. Ayrıca Tae G. eskiden severek dinlediğim 2009 çıkışlı DNT grubunun da üyesiydi.


Tasty

New duo group Tasty releases debut album ‘SPECTRUM’ 

Tasty ikizleri diyelim. Kendileri Nell ve INFINITE'ın şirketi olan Woolim'e bağlı. Grup üyeleri Jung DaeRyong ve Jung SoRyeong. Kore ve Çin kökenliler. Daha önce JYP şirketinde stajyer olarak bulunmuşlar ve JYP hyungun geridönüş sahnesinde arka dansçılarmış. Grup Spectrum mini albümüyle çıkış yaptı. İlk olarak You Know Me şarkısına klip çektiler.  


LUNAFLY



Brown Eyed Girls ve Sunny Hill gruplarının şirketi olan Nega Network'e bağlı bir gruptur. 3 kişilerdir. İsimleri Teo, Sam ve Yun. Grup promosyon yapmamasında rağmen birkaç listede 1 numara olmuştur. Sesleri de çok iyidir. Eylülde How Nice Work It Be klibini bugünse Clear Day Cloudy Day klibini yayınladılar.

CRAZYNO

[IMG]

Ve solo sanatçılara geldik. Deli çocuk Zyno. Lunatic adlı bir tekli çıkardı. Teklinin ilk klibini Musiche şarkısına çekti.  Çok deli dolu ve herkesin dikkatini çekti. PSY'ın "At Dansı" na karşılık "Tavuk Dansı" nı çıkardı. 

CRAZYNO tanımak isteyenlere: TIKLAYIN...

Roh Ji Hoon


Vee geldik JiHoon'a. Kendisi Cube şirketinden çıkış yaptı. Geçen yıl Birth of a Great Star'da yarışmasında finalist oldu. İlk mini albümü The Next Big Thing'i bu yıl çıkardı.İlk klibini Punishment adlı şarkısına çekti.

Hakkında daha fazla bilgi isteyenler için: TIKLAYIN...

Ve kızlarımıza geçelim.

Hello Venus

[Image: 91446379.jpg]

6 üyeli Pledis'e bağlı kız grubudur. Üyeleri Yoo Ara, Lime, YoonJo, Alice, Nara ve YooYoung. MAyıs ayında Venus mini albümleriyle çıkış yaptılar. Ayrıca Venus adlı şarkılarına klip çektiler. Bu grup ülkede baya popüler olmuştur. Temmuzda Like A Wave diye bir şarkı çıkardılar ve yakında geridönüş yapacaklar.

Grup hakkında bilgi için: TIKLAYINIZ...


EvoL



Stardom'a bağlı 5 kişilik kız grubudur. Üyeleri Say, Jucy, Hayana, Yull ve J-Da. Grup ağustosta We are a bit different klibiyle çıkış yaptı.  Şunu belirtmeliyim ki tamamen bana göre bir kız grubu olmuş. Tarzlarını çok sevdim.

Daha fazla bilgi için: TIKLAYIN...


15&



2 üyeli JYP şirketine bağlı kız grubudur. Üyeler Park Jimin ve Park Yerin'dir. Park Jimin K-Pop Star'ın birincisi olmuştu. I Dream şarkısıyla çıkış yaptılar. 

Ailee


YMC şirketine bağlı kızımızdır. Kendisine Kore'nin Beyoncé'si (Buraya dikkat biyons değil biyosei) deniyor. Bunun sebebi yaptığı Halo performansıdır.İlk klibi Heaven dır. Ve yakın bir zaman önce ise G.O'nun eşlik ettiği klibi olan I Will Show You yu yayınladı.

Daha fazla bilgi için: TIKLAYIN...

Lee Hi



KPop Star 2. si Lee Hi YG şirketi altında çıkış yaptı ve Busker Busker'ın rekorunu geçmiştir. Kendisine canavar rookie deniyor. Çıkış şarkısı olan 1.2.3.4 a klip yapıldı ve listelerde 1 numara oldu şarkı. Ayrıca JYP hyunga bağlı olan Scarecrow şarkısını yayınladı.

Daha fazla bilgi için: TIKLAYIN...


Eğer sizin de bana önerileriniz varsa bekliyorum. Her türlü öneriye açığımdır. ^^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder